חדרי קירור תעשייתיים הם חלק בלתי נפרד מאחסון נכון של פריטים מסוימים, במיוחד כאשר זה נוגע לתעשיית המזון ותעשיית התרופות. חדרים אלו נועדו כדי לשמור על איכות החומר באמצעות רמת טמפרטורה קבועה בהתאם להסדר של ה-FDA וכמו כן, משרד הבריאות. לחדרי קירור תעשייתיים יש תפקיד מכריע, וחלק בלתי נפרד הכולל הצלחה של חדר קירור שעומד בתקנים היא בנייה נכונה.
מהם חדרי קירור תעשייתיים?
חדרי קירור תעשייתיים הם בדיוק כפי שהם נשמעים, לא מדובר על מקררים פשוטים אלא על יחידות שיכולות להגיע לגדלים בגודל של חדר ועוד. יש חדרי קירור ניידים שהם כבר מוכנים וכל מה שנדרש לעשות הוא לשנע אותם למקום, ויש מקרים בהם צריך לבנות מאפס חדר קירור. בחדרי קירור ניתן לשלוט בטמפרטורה כדי להגיע לדרישות הספציפיות של אותו מוצרים. ניתן לווסת את דרגת הטמפרטורה בהתאם לצורך שלנו, חדרי קירור יכולים להגיע במנעד טמפרטורות רחב. לפניכם כל סוגי חדרי הקירור:
חדרי קירור ראשון עליו נדבר הוא חדר קירור בטמפרטורה חיובית, הוא מיועד לאחסון מוצרים בטמפרטורה שנמצאת בין אפס לשמונה מעלות צלזיוס. לרוב, השימוש בחדר קירור זה יהיה לצורך שמירה על מוצרים יבשים כמו פירות וירקות. כמו כן, המקררים התעשייתיים מסוג זה מספקים למזונות טריים מקום אחסון טוב בזכות ערכי לחות נמוכים.
החדר השני הוא בטמפרטורה שלילית, חדר זה מיועד לקירור של מזונות בטמפרטורה שנעה בין 0 למינוס 28 מעלות. מקררים אלו מיועדים לקירור, הקפאה והקפאה עמוקה של מזונות כאלה אחרים, תרופות, חיסונים, מוצרים רפואיים ועוד.
החדר השלישי הוא הקפאה עמוקה, הוא נע בטמפרטורה של מינוס 30 עד מינוס 40 מעלות. מקררים אלו נועדו לאחסון לטווח ארוך, הם מיועדים למוצרים כמו בשר קפוא, דגים, קינוחים ועוד. חדרים אלו מגיעים לטמפרטורה נמוכה בעזרת טכנולוגיה מתקדמת הכוללת תזוזה אוטומטית של זרמים קרים – ככה יש שמירה קבועה על טמפרטורה נמוכה בהתאם לבחירה שלכם.
חדרי קירור תעשייתיים – יתרונות
ריכזנו עבורכם מספר יתרונות של שימוש בחדרי קירור תעשייתיים:
- חיי מדף – אחד מבין היתרונות הבולטים של חדרי קירור הוא אספקת טמפרטורה מדויקת לטווח ארוך, השמירה על טמפרטורה קבועה מסייעת על שמירת איכות המוצרים והארכת תוקפם. ככה אנחנו יכולים להימנע מזריקה מיותרת של מוצרים ופגיעה בהכנסות העסק.
- קיבולת – למה לא להשתמש במקררים? כאשר מדובר על תעשיות בענף המזון או כל ענף אחר, אנחנו בדרך כלל נעבוד עם כמות גדולה של מוצרים במקום אחד. באמצעות חדרי קירור אנחנו יכולים לחסוך במקום, וכמו כן על ניהול מלאי תקין.
- עמידה בתקנות – יש תקנות קפדניים של משרד הבריאות בכל הנוגע לאחסון מוצרים, בין אם מדובר על מוצרים שדורשים קירור ובין אם מדובר על מוצרים שאינם דורשים קירור. עמידה בתקנות תחילה מונעת מכם קנסות גבוהים מצד משרד הבריאות שמגיע לביקורות מפתיעות. מצד שני, אתם גם מספקים ללקוח שלכם את המוצר המושלם ואתם שומרים על עצמכם מבוטחים.
- בטיחות – חדרי קירור מתוכננים לעמוד בתקני היגיינה ובטיחות מחמירים, אשר אלו חיוניים לבתי עסקים שעובדים עם מזון, תרופות ואחרים. חדרי קירור מצוידים במשטחים קלים לניקוי, ציפויים אנטי בקטריאליים וכמו כן, חיישן שמתריע על כל ירידה בטמפרטורה. לדוגמא, במקרה בו אתם לא נמצאים במקום וישנה הפסקת חשמל או לקות בטמפרטורה, אתם תוכלו לקבל התראה לטלפון.
אלו חדרים מתאימים לכם?
יש מגוון רחב של חדרי קירור תעשייתיים, איך תדעו מה מתאים לכם? כדי לבחור בצורה נכונה את המקרר התעשייתי, אתם צריכים להתאים את הצורך שלכם ביחס למעלות של המקרר. זאת אומרת, אם אתם עובדים על מוצרים טריים שאינם דורשים הקפאה תרצו לבחור במקרר תעשייתי שמגיע לעד מינוס 5 מעלות (כאשר עובדים עם דגים טריים לדוגמא). שימו לב, משרד הבריאות מקנה תקנות בנוגע לשמירה על מזונות ותרופות. כל בעל עסק נדרש לעמוד בתנאים אלו, ולכן אתם צריכים לבחון מה אתם מאחסנים בתוך חדר הקירור כדי לדעת איך לשמור על התקנות בצורה טובה.
בנוסף, אתם צריכים להתאים את סוג הבניה ביחס למה שאתם צריכים. לדוגמא, כמות אחסון. חדרי קירור נועדו כדי לתרום לכם לשמור על אחסון קל ופשוט, ולהימנע מרכישה מיותרת של מספר מקררים ואחסונם. לכן, אתם צריכים להתאים את כמות המדפים במקום, לבחור האם אתם רוצים חיישן שמתריע לכם בכל פעם שחל שינוי בטמפרטורה, סגירה דו כיוונית, שליטה מרחוק ועוד. כיום הטכנולוגיות המתקדמות מאפשרות לכם מנעד רחב של בחירה, כדי לעשות את הבחירה הנכונה אנחנו ממליצים לכם להיעזר בשירותי טכנאי חדרי קירור תעשייתיים שיוכל לתת לכם את המענה הטוב ביותר.